Vervuiling en onze gezondheid

Luchtvervuiling, grondvervuiling, watervervuiling, alle natuurlijke elementen die wij nodig hebben zijn vervuild. Het is allang bekend dat deze vervuiling slecht voor onze gezondheid is en wereldwijd direct of indirect de oorzaak is van veel ziekte en sterfgevallen.

Onze voedsel productie is zeer afhankelijk van olie (petroleum) en aardgas. Bestrijdingsmiddelen (pesticide) uit olie. De tractor die het land bewerkt. De vrachtwagen, boot of vliegtuig die het voedsel vervoeren gebruiken olie als brandstof. Het maken van kunstmest kost enorme hoeveelheden aardgas.

Een groot gedeelte van het voedsel dat wereldwijd verbouwd wordt, dient als voeding voor dieren die wij vervolgens opeten. Grote hoeveelheden bos en oerwoud worden omgekapt voor grond voor deze dieren of voor de voedselvoorziening van deze dieren. Deze dieren, voornamelijk, koeien, varkens en kippen produceren grote hoeveelheden broeikasgassen terwijl de bomen die deze gassen kunnen neutralisten juist worden gekapt.

Zo veel mogelijk lokaal geproduceerd biologische voeding kopen en zo weinig mogelijk (biologisch) vlees eten. Dat zijn maatregelen die effectief zijn om onze planeet schoner te krijgen en zeer goed voor je gezondheid.

Milieuvervuiling zorgt voor vervuiling van al onze cellen, organen en onze drie communicatie systemen; hormonaal systeem, immuunsysteem en zenuwstelsel. Vervuiling van ons hormonaal systeem kan tot bijvoorbeeld onvruchtbaarheid leiden. Vervuiling van ons immuunsysteem zorgt ervoor dat we minder goed beschermd zijn tegen infectie ziektes. Vervuiling van ons zenuwstelsel zorgt er bijvoorbeeld voor dat mensen sneller een burn-out krijgen.

De keuze wat voor eten je koopt en eet is een zeer belangrijke, voor je eigen gezondheid en voor de gezondheid van onze planeet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *