Qigong

Winter cursus Qigong 2020

Qigong-Meditatie en meer donderdag 20:15-21:45, eerste les 9 jan 2020, laatste les binnen 9 april 2020. In de lente en zomer gaan de lessen door in het Erasmuspark.

Locatie: Studio da Vasco, Vasco da Gamastraat 10 Amsterdam (Baarsjes)

Kosten: Voor hele cursus 14 lessen 100,- Euro. Voor 5 lessen 50,- Euro, lossen les 12,- Je bent welkom voor 1 gratis proefles.

Qigong is ontstaan in het oude China en bestaat uit series van actieve lichaamsbewegingen, passieve lichaamshoudingen, ademhaling en concentratie oefeningen. Qigong is de basis van traditionele Chinese krijgskunst en Tai Chi Chuan en kan ook heel goed ingezet worden om gezondheid te verbeteren. 

Yi en Qi

Yi betekent in deze context intentie/inhoud en Qi is vrij vertaald energie. Door de oefening op een correcte manier en met de juiste intentie (Yi) uit te voeren gaat energie (Qi)  stromen. 

Qigong als fundament voor meditatie en spirituele ontwikkeling

In de lessen combineer ik meer traditionele Qigong met oefeningen uit Tai Chi en Gongfu. De oefeningen zijn bedoelt om vrijer te kunnen bewegen, ademen en meer ontspannen in het leven te staan. Bloed en Qi gaan beter stromen waardoor het lichaam sterker wordt.

kinder Gongfu en Qigong/zelfverdediging voor volwassenen

Respect voor jezelf en de ander Samen de ruimte leren delen Waar ligt de grens tussen spelen en pesten, stoeien en vechten Ontwikkelen van de motoriek Bewust worden van je eigen lichaam Sterk soepel en fit worden