Over Bart

Coach in gezondheid en persoonlijke ontwikkeling en trainer in Qigong. Woon en werk in Amsterdam waar ik in 1977 geboren ben.

Op mijn negentiende ben ik begonnen met het beoefenen van de Chinese krijgskunst Pak Mee Pai en Qigong bij sifu Amin ho. Na vijf jaar was ik toe aan verandering en kwam terecht bij Tai Ki Ken onder leiding van meester Ron Nansink. Tai ki ken is een Japanse vertakking van het Chinese Yi Chuan. Yi betekend vrij vertaald, intentie, de intentie achter iedere handeling is essentieel voor het leerproces. Van 2017 tot 2020 Systema Ryabco beoefend bij Patrick van het Nederend in Amsterdam

Het beoefenen van deze disciplines heeft mij veel gebracht, zowel lichamelijk als geestelijk en heeft mij geholpen in mijn spirituele ontwikkeling.

Drogisterij Cleban, heiligeweg Amsterdam, daar ben ik begonnen in de winkel te werken. Zeer veel geleerd op de werkvloer, trainingen en cursussen gedaan en ook mijn drogisterijdiploma behaald. Medische basis opleiding gevold en een opleiding Chinese massage gedaan. Daarna 4 jaar mesologie gestudeerd. Bij de SOE diploma tot orthomoleculair therapeut gehaald. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste inzichten, volg ik webinars en lees artikelen in vakbladen.

Op mijn twintigste ben ik begonnen met mediteren en mij gaan verdiepen in de tao, boeddhisme en advaita vedanta. Spirituele ontwikkeling staat centraal in mijn leven en probeer ik zoveel mogelijk te integreren in mijn dagelijks leven als vader, echtgenoot, trainer en coach.