Bart

Over Bart

Ik ben orthomoleculair/natuurgeneeskundig therapeut met 15 jaar ervaring als drogist/therapeut in de winkel en 5 jaar ervaring met mijn eigen praktijk. Ik heb veel verschillende opleidingen en trainingen gedaan op het gebied van voeding, supplementen, oosterse geneeswijzen en westerse medische kennis.

Op mijn negentiende ben ik begonnen met het beoefenen van de Chinese krijgskunst Pak Mee Pai en Qigong bij sifu Amin ho. Een paar jaar ben ik zijn tweede assistent geweest.

Na vijf jaar was ik toe aan verandering en kwam terecht bij Tai Ki Ken onder leiding van meester Ron Nansink. Tai ki ken is een Japanse vertakking van het Chinese Yi Chuan. Yi betekend vrij vertaald, intentie, de intentie achter iedere handeling is essentieel voor het leerproces.

Sinds 2017 train ik Systema Ryabko/vasiliev (Russische krijgskunst) bij Patrick van het Nederend in Amsterdam Noord. Er is een grote mate van vrijheid en ruimte voor improvisatie tijdens de training. Geen competitie, je traint als groep. Systema bestaat uit zelfverdediging, diepe massage, ademhalingsoefeningen en nog veel meer.

Het beoefenen van deze disciplines heeft mij veel gebracht, zowel lichamelijk als geestelijk en heeft mij geholpen in mijn spirituele ontwikkeling.

Drogisterij Cleban, heilieweg Amsterdam (bestaat helaas niet meer). Daar ben ik begin twintig begonnen in de winkel te werken. Zeer veel geleerd op de werkvloer, veel trainingen en cursussen gedaan en ook mijn diploma als drogist behaald.

Medische basis opleiding gevold en een opleiding Chinese massage gedaan. Daarna 4 jaar mesologie gestudeerd. Bij de SOE diploma tot orthomoleculair therapeut gehaald. Daarnaast vele lezingen en cursussen gedaan op het gebied van voeding, Ayurveda e.d.

Vanwege het opvoeden, zorgen voor mijn lieve dochter heb ik mijn werkzaamheden al therapeut en trainer voor een paar jaar stil gelegd. Nu ga ik met veel enthousiasme en nieuwe kennis weer aan de slag.